Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Veelgestelde vragen > Wat te doen bij een tennisarm?

Wat te doen bij een tennisarm?

Waarschijnlijk heb je last van een tennisarm als je op deze pagina terecht bent gekomen. Een tennisarm is erg vervelend en zorgt ervoor dat je in het dagelijks leven niet meer optimaal kunt functioneren. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw tennisarm genezen wordt. Bij een tennisarm is het goed dat je jouw arm nog wel gebruikt en beweegt, maar probeer bewegingen die pijn veroorzaken zo veel mogelijk te vermijden. Verder kunnen verschillende technieken helpen bij het genezen van jouw tennisarm. Manuele therapie kan bijvoorbeeld een uitkomst bieden.

Oorzaken van jouw tennisarm

Een tennisarm wordt veroorzaakt door een overbelasting van de spieren. De spier die overbelast is vaak de onderarmspier die het strekken van de hand, pols en vingers mogelijk maakt. Vaak worden deze klachten veroorzaakt tijdens het sporten. Oorzaken van een tennisarm kunnen ook heel alledaags zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een tennisarm kunt krijgen van het veelvuldig uitwringen van kleding, het gebruiken van een schroevendraaier of als je te lang achter de computer zit? Het hoeft dus niet alleen van tennissen te komen, wat de naam wel impliceert.

Gevolgen van een tennisarm

Een tennisarm is erg vervelend. Een logisch gevolg van een tennisarm is dat je sommige bewegingen niet meer pijnloos kunt uitvoeren. Dit is een reactie op de overbelasting van de spieren in je onderarm. Ook neemt de hoeveelheid kracht in je onderarm af bij het tillen. Dit is vooral bij het bovenhands optillen. Op deze manier wordt het dagelijks leven belemmerd. Denk je dat je een tennisarm hebt? Wij helpen je graag bij een gepaste behandeling voor jouw tennisarm. Een tennisarm geneest namelijk niet vanzelf.

Een tennisarm behandelen door Ann Taveirne

Wat je het beste kunt doen bij een tennisarm is een arts of fysiotherapeut raadplegen. Ann Taveirne kan je helpen bij het behandelen van jouw tennisarm door middel van verschillende oefeningen, massages en mobiliseringen. Deze behandelingen is verschillend per tennisarm. Bij jouw tennisarm wordt dus precies gekeken wat jij nodig hebt.

Maak een afspraak

Andere veelgestelde vragen