Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Manuele therapie

Manuele therapie verbetert beweging en houding

Als je last hebt van vastzittende gewrichten of stijfheid in je wervelkolom, dan kunnen onze manueel therapeuten deze blokkades opheffen. Voorwaarde is natuurlijk dat de gewrichten niet beschadigd zijn. De behandeling wordt vooral met succes toegepast bij mensen die last hebben van hoofdpijn, duizeligheid, nek- en schouderproblemen en zowel hoge als lage rugpijn.

Wat zijn je klachten?

Manuele therapie is een fysiotherapeutisch specialisme dat zich volledig richt op beweging en houding. Zoals altijd in ons centrum begint je eerste afspraak met een grondige inventarisatie van de klachten. Hierna wordt een behandelplan bepaald, waar manuele therapie onderdeel van kan zijn. Zit het probleem meer op spierniveau, dan kiezen we een andere aanpak, bijvoorbeeld dry needling.

Hoe werkt manuele therapie?

De kern van de behandeling is het uitvoeren van specifieke handgrepen, in vaktermen: manipulaties. Dat luistert nauw en daarin zijn onze manueel therapeuten zeer bedreven. Zij maken de gewrichten met een snelle, krachtige beweging los, waarbij je soms een klikkend geluid hoort. De manipulatie is pijnloos.

Direct voelbaar resultaat

Manuele therapie heeft meteen merkbaar effect: je beweegt vrijer en met minder pijn. Dat stimuleert en geeft ruimte om oefeningen te doen die eerst niet lukten. Hierbij word je vanzelfsprekend goed door ons begeleid. Zo werk je zelf aan verbetering van je houding en bewegingspatroon. En ook dat is belangrijk voor je herstel. Bel ons als je hier meer over wilt weten of om een afspraak te maken.

Maak een afspraak