Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Dry needling

Dry needling voor langdurig ontspannen spieren

Dry needling is een werkzame methode om verkrampte spieren te ontspannen. Met een fijne naald wordt een hardnekkige spierknoop kortdurend geprikkeld. Deze spant even flink aan en laat daarna los. Wij zijn gespecialiseerd in deze techniek, die minder eng en pijnlijk is dan je misschien denkt. Bij dry needling wordt geen vloeistof ingebracht.

Is dry needling hetzelfde als acupunctuur?

Kort gezegd: nee. De enige overeenkomst is het gebruik van een naaldje. Bij acupunctuur worden meer naalden tegelijk en voor langere tijd in de huid gezet om energiebanen te stimuleren. Bij dry needling wordt één naaldje slechts even in een specifieke spier geprikt.

Effectieve behandeling van triggerpoints

De punten die bij dry needling worden behandeld, worden ‘triggerpoints’ genoemd. Dit zijn kleine spierverkrampingen die op de plek zelf pijn veroorzaken, maar vaak ook verder uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn of een tintelende arm bij schouderklachten. Het opzoeken en aanpakken van deze triggerpoints, die per persoon kunnen verschillen, is onze expertise.

Oorzaken van triggerpoints

  • vaak dezelfde beweging uitvoeren
  • verkeerde lichaamshouding
  • overmatig aangespannen spieren
  • ongeluk, valpartij of operatie
  • onderdrukte emoties
  • stress en perfectionisme

Dry needling aangevuld met oefentherapie

Als het nodig is (en meestal is dat zo), ondersteunen we de dry needling-behandeling met oefentherapie. Ligt het probleem vooral in je gewrichten of wervelkolom? Dan kun je ook bij ons terecht voor manuele therapie. Wil je meer weten, bel ons dan gerust. Dry needling is bij de meeste ziektekostenverzekeraars opgenomen in het standaardpakket voor fysiotherapiebehandelingen.

Maak een afspraak