Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Medische shiatsu

Medische shiatsu: manuele drukpuntmassage op oosterse basis

Medische shiatsu is een krachtige combinatie van westerse en oosterse geneeskunde. De behandeling focust niet op afzonderlijke gewrichten en spieren, maar op het lichaam als geheel. Het uitgangspunt is dat het lichaam van nature herstellend vermogen bezit. Dit wordt versterkt door het activeren van specifieke drukpunten. Daarom noemen we shiatsu ook wel ‘drukpuntmassage’.

Energiehuishouding herstellen

De oosterse filosofie waarop shiatsu is gebaseerd, gaat ervanuit dat lichaamsdelen en organen met elkaar zijn verbonden en energie vrij door het lichaam vloeit. Zodra een energiebaan (of meridiaan) ergens wordt ontregeld, raakt de normale energiebalans verstoord. De shiatsu-therapeut zoekt de geblokkeerde meridiaan op en zet met drukpuntmassage een helend mechanisme in gang.

Klachten die zich goed lenen voor medische shiatsu

  • stijve spieren
  • bijwerkingen van een chemokuur
  • hoofdpijn en migraine
  • burn-out en extreme vermoeidheid
  • hormonale en overgangsklachten
  • slapeloosheid en stress
  • pijnverlichting

Dit is overigens slechts een greep. Wil je weten of jouw klacht succesvol behandeld kan worden met medische shiatsu, neem dan contact op met onze praktijk. Voor de kenners: onze shiatsu-therapeut is gecertificeerd in zowel Iokai- als Namikoshi-shiatsu. Veel verzekeraars vergoeden shiatsu-behandelingen uit aanvullende pakketten. Je kunt ons ernaar vragen.

Wat kun je verwachten van de behandeling?

De kern van shiatsu is ontspanning en aandacht en dat merk je volop in de therapiesessies. Voor de massage hoef je je bovenkleding niet uit te trekken. De behandeling maakt je fitter en verhoogt je weerstand. Ernstige (chronische) ziekten worden er niet door genezen, maar je levenskwaliteit verbetert er wel sterk door.

Maak een afspraak


Wij zijn aangesloten bij: