Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Medische fitness

Medische fitness maakt je sterker

Zelf oefeningen doen, geeft altijd een extra impuls aan je fysiotherapiebehandelingen. En voldoende bewegen is voor iedereen goed. In ons centrum kun je medische fitness doen, onder deskundige begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. We hebben twee professionele oefenzalen, waar je in een prettige sfeer aan de slag kunt. Individueel of in een beweeggroep.

Conditieopbouw, krachttraining én ontspanning

Met medische fitness nemen je klachten af en werk je met een persoonlijk trainingsschema aan je conditie en kracht. Zo train je verantwoord, zelfs als je fysieke beperkingen hebt of als je herstelt van een blessure. En omdat ontspanning net zo belangrijk is voor je gezondheid, besteden we ook hier aandacht aan.

Medische fitness werkt goed bij:

  • knieklachten
  • rugklachten en bekkeninstabiliteit
  • nek- en schouderklachten
  • longaandoeningen
  • reumatische aandoeningen
  • hart- en vaatziekten
  • tijdens en na chemotherapie/bestraling

Onze beweeggroepen

Voor een aantal aandoeningen hebben we speciale beweeggroepen, zoals kanker, COPD, CVA en rugklachten. Dat traint heel doelgericht en zorgt voor een fijne onderlinge band.

Intake en metingen

Natuurlijk beginnen we pas als we precies weten hoe je er fysiek voorstaat en wat je doel is van de fitness. We doen daarom verschillende metingen, die we regelmatig herhalen om de voortgang te volgen en je trainingsschema bij te stellen. We houden je doelstelling in de gaten en passen die aan als het nodig is. Zo ronden we aan het eind je behandeltraject met een voldaan gevoel af.

Is je fysiotherapiebehandeling afgerond, maar wil je de medische fitness graag voortzetten? Dat kan met het Fysio Fit abonnement van één of twee keer per week. Je traint dan onder begeleiding van een fysiotherapeut op verschillende dagen en tijden doordeweeks of op zaterdag. 

Heb je je doelen behaald en ben je klaar met medische fitness, maar nog niet klaar voor de sportschool? Dan bieden we op woensdagavond het Healthy Fit abonnement aan om in een kleine groep onder begeleiding van een fitnessinstructeur je fitnessdoelen bij te houden. Kijk hier voor de tarieven.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten over onze medische fitness of onze speciale beweeggroepen? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Je kunt je direct aanmelden via onze website.

Maak een afspraak