Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Bewegen bij kanker

Bewegen en trainen bij kanker

Misschien denk je dat je vooral rust moet nemen – tijdens/na je kankerbehandeling of met een kankeroperatie in het vooruitzicht. Als je erg vermoeid bent, is dat begrijpelijk. Maar ook bewegen is goed voor je lijf en je geest. Je bouwt hierdoor aan je conditie en spierkracht én je geeft je mentale veerkracht positieve prikkels. Daarmee ga je sterker het behandeltraject in en krijgt je herstel een zetje in de rug.
 

Veilig bewegen in het hele behandeltraject

Ons fysiotherapiecentrum is gespecialiseerd in bewegen en trainen bij kanker. Dit verzekert je van een veilige omgeving om actief bezig te zijn. Je krijgt een beweegprogramma dat op jou is afgestemd. Dus ook als je het spannend vindt of denkt dat je conditie te slecht is. We bieden programma’s aan in alle fases van het behandeltraject:

Bewegen vóór kankeroperatie (prehabilitatie)
Bewegen tijdens en na kankerbehandeling (oefengroep ‘Bewegen bij kanker’)

Vergoeding 'Bewegen bij kanker'

Voor een beweegprogramma heb je een verwijzing nodig van een arts. Na een operatie of een bestralingstraject kun je vanaf de 20e fysiotherapiebehandeling recht hebben op vergoeding vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Als je deze niet hebt, of als je aanvullende verzekering ontoereikend is, zijn deze kosten voor eigen rekening. Wil je weten wat er bij jou vergoed wordt vergoed, neem dan contact op met onze baliemedewerksters: (072) 572 57 44 of (0224) 21 81 00

 

Maak een afspraak