Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Oedeemtherapie

Fysiotherapie bij oedeem en littekenklachten

Heb je last van gezwollen benen, armen of oksels? Of word je belemmerd door verharde en pijnlijke littekens? Onze oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in de aanpak van lymfoedeem en lipoedeem. Met therapieprogramma’s op maat kunnen we dit aanzienlijk verbeteren. Ook bereiken we goede resultaten met onze LPG-apparatuur en de Lymphastim. Twee nieuwe behandelmethoden!

Lymfoedeem: onze complete aanpak

Na een operatie, bestraling of chemotherapie kan lymfoedeem ontstaan. Dit is vochtophoping door een storing in het lymfsysteem. Wat je merkt is een dikke arm of gezwollen been, een zwaar gevoel en een gespannen huid. Soms zijn de klachten wat vager, met een vermoeid en pijnlijk gevoel. Ook dit kan het leven al beperken! Onze aanpak bestaat uit massage (met apparatuur), oefeningen, zelfmanagement en leren omgaan met de aandoening.

Wat doet oedeemfysiotherapie?

Thuisinstructie: Zelfmanagement bij Oedeem

Lipoedeem: weet hoe je ermee omgaat

Lipoedeem is een chronische ophoping van vetweefsel, die vrijwel alleen bij vrouwen voorkomt. Meestal ontwikkelt lipoedeem zich symmetrisch op de heupen, bovenbenen en knieën. Hierdoor ontstaan dikke benen, die ook bij afvallen dik blijven. Mensen met lipoedeem lopen overigens een groter risico op het krijgen van lymfoedeem.

Wat doet oedeemfysiotherapie voor je?

Lipoedeem is helaas niet te genezen. Gelukkig zorgt begeleiding van onze oedeemfysiotherapeut dat je er minder door belemmerd wordt. Dit doen we met de Lymphastim, LPG-apparatuur, compressiekousen en bewegingstherapie. Dat laatste is belangrijk omdat mensen met lipoedeem vaak ook last hebben van zwakkere enkels, knieën en heupen. Verder geven wij adviezen over verzorging en omgaan met alle ongemakken.


Littekenweefsel versoepelen

Verharde, pijnlijke littekens – ook van brandwonden – kunnen door massage verzacht worden. Onze oedeemfysiotherapeut doet dit manueel en met geavanceerde LPG-apparatuur. De huid wordt hierdoor beter doorbloed. Dit bevordert de genezing en vermindert de pijn.

Heb je interesse in onze aanpak van lymfoedeem, lipoedeem en littekenklachten? Neem contact op met de balie via 072 572 57 44 en maak een afspraak!

Maak een afspraak