Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Oncologie fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie: extra aandacht bij kanker

Wie kanker heeft, krijgt in of na het behandeltraject vaak te maken met allerlei vervelende bijeffecten: vermoeidheid, pijn, stijve spieren en gewrichten, een gevoelige huid, spanning en stress. Dit nodigt niet uit om intensief te bewegen en misschien durf je het niet eens. Maar weet je wat het oplevert als je het wél doet?

  • conditiebehoud
  • (mentale) weerbaarheid
  • zelfvertrouwen
  • spierkracht
  • botaanmaak
  • betere nachtrust
  • energie

Wij zijn aangesloten bij:

Fysiotherapie bij kanker

Bewegen bij kanker onder leiding van een oncologiefysiotherapeut geeft je de zekerheid dat het goed en veilig gebeurt. Je leert je grenzen kennen, maar gaat het er niet overheen. Je conditie blijft langer op peil, waardoor je hormoon- en chemotherapie beter kunt verdragen. We trainen specifieke spiergroepen en geven je steeds de fysiotherapeutische aandacht die je op dat moment nodig hebt.

Beweging geeft zelfvertrouwen

Naast fysieke winst levert beweging ook andere pluspunten op die goed zijn voor het herstel- en verwerkingsproces. Door bewegen worden endorfines aangemaakt, stofjes die pijn en angstgevoelens verzachten en energie opwekken. Je wordt je bewuster van je lichaam en leert het opnieuw te vertrouwen. Blijven negatieve gedachten overheersen? In ons centrum vind je ook mindfulness bij kanker en psychosociale begeleiding.

Hoe verloopt je aanmelding?

Natuurlijk beginnen we niet zomaar. Allereerst krijg je een intakegesprek met onze oncologiefysiotherapeut. Je kunt hier je verhaal vertellen, en er worden kracht- en conditietesten gedaan. Hierna wordt de training gestart, individueel en/of in een oefengroep 'Bewegen bij kanker'. Wil je hierover meer informatie? Bel dan gerust met een van onze baliemedewerkers: (072) 572 57 44 (Heerhugowaard) of (0224) 21 81 00 (Schagen).

Maak een afspraak