Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Oedeemtherapie > Massage met Lymphastim

Lymphastim voor behandeling lipoedeem & lymfoedeem

Lipoedeem en lymfoedeem worden vaak behandeld met lymfedrainage – een speciale massagetechniek. Ook wij doen dit in onze praktijk, manueel én met de Lymphastim. De Lymphastim is een slimme compressiepomp waarop arm-, been- en broekmanchetten kunnen worden aangesloten. Via deze manchetten wordt drukmassage gegeven. Deze therapievorm heet Intermitterende Pneumatische Compressie (IPC). Het werkt zelfs bij extreme oedeemklachten!

Instructievideo Lymphastim door Doove Care Groep

IPC: net zo effectief als lymfedrainage

IPC-therapie stimuleert de natuurlijke bloed- en lymfecirculatie door het lichaam, net als bij manuele lymfedrainage. Op de Lymphastim zijn acht verschillende massages voorgeprogrammeerd. Elk programma heeft ook weer verschillende instelmogelijkheden. Hierdoor is de Lymphastim een veelzijdig massageapparaat. Fijn om te weten: de meeste patiënten ervaren de behandeling als prettig.

Lymphastim ook voor thuisbehandeling

De Lymphastim is na een goede instructie ook thuis te bedienen. Daarom is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om de apparatuur in bruikleen te krijgen. Je oedeemfysiotherapeut kan deze aanvraag voor je coördineren. Alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden dit als de aanvraag is goedgekeurd. Hiervoor heb je wel een verwijzing van je medisch specialist nodig.

Instructievideo manchetten van de Lymphastim door Doove Care Groep


Heb je last van (ernstige) lipoedeem en/of lymfoedeem en ben je geïnteresseerd in IPC-therapie met de Lymphastim? Neem contact op met de balie via 072 571 57 44 en maak een afspraak!

Maak een afspraak