Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Herstelzorg COVID-19

Herstellen na COVID-19?

Het COVID-19 virus kan lichamelijke klachten veroorzaken. Heb je als gevolg van dit Coronavirus fysieke klachten zoals vermoeidheid of benauwdheid? Of heb je het gevoel dat je na COVID minder spierkracht en een verslechterde conditie hebt? Ann Taveirne Fysiotherapie & Revalidatie kan jou hierbij helpen.

Ervaring & expertise in herstelzorg

Ons centrum voor fysiotherapie en revalidatie is gespecialiseerd in de heropbouw van conditie, spierkracht en vitaliteit in de breedste zin van het woord na het ziektebed. Onze therapeuten hebben onder meer ervaring met de fysieke voorbereiding op behandelingen in het ziekenhuis en de wederopbouw van lichamelijke kracht in combinatie met onder andere de longziekte CODP. Deze kennis komt zeer goed van pas in het adviseren en begeleiden van ex-Corona patiënten.

Mogelijk langdurige klachten na COVID-19

Het is inmiddels bekend dat er diverse klachten ontstaan bij sommige patiënten als gevolg van het Cornavirus. Voormalige patiënten krijgen onder andere te maken met:

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Verslechtering conditie
  • Verminderde spierkracht

Fysiotherapie helpt!
Ervaar je een of meerdere dergelijke klachten? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Vergoeding voor herstel vanuit de basis zorgverzekering

Je kunt als ex-COVID-19 patiënt de herstelzorg fysiotherapie vanuit jouw basis zorgverzekering laten vergoeden. Hiervoor heb je geen aanvullende verzekeringen nodig. De behandeling en begeleiding voor voormalig Corona-patiënten bestaat uit 50 sessies in 6 maanden. Je kunt jouw huisarts of specialist in het ziekenhuis vragen om een verwijzing naar onze fysiotherapie praktijk.

Wat krijg je als ex-Coronapatiënt vergoed vanuit het basispakket?

  • Fysiotherapie: maximaal 50 behandelingen in 6 maanden
  • Ergotherapie: maximaal 8 behandeluren (bovenop de bestaande 10 uur)
  • Dieetadvies: maximaal 7 uur advies (bovenop de bestaande 3 uur)

Bron: Zorgwijzer.nl