Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Over ons > Ons team > Edith Tromp

Edith Tromp | Fysiotherapeut / Oedeemfysiotherapeut

BIG-nummer: 29056620604
Edith Tromp

Neem contact op met mij

T: 072 - 572 57 44

Specialisaties

  • Fysiotherapie
  • Oedeemtherapie

Werkdagen

  • Donderdag: 8.00 - 17.00
  • Vrijdag:        8.00 - 17.00

‘Ondanks het feit dat behandelingen voor patiënten met kanker enorm verbeterd zijn, blijft de impact groot. Gelukkig is er steeds meer oog voor het belang van goede ondersteuning.’ Edith Tromp is al veertig jaar met veel plezier fysiotherapeut. Na verschillende praktijken in Noord-Holland met een tussenstop van vier jaar in Engeland, werkt ze sinds januari 2022 in de praktijk van Ann Taveirne. Ze is gespecialiseerd in oedeemtherapie.

Je moet goed kunnen luisteren.

Edith: ‘Als oedeemfysiotherapeut werk je aan het herstel van de vochtbalans. Die balans is verstoord omdat lymfeklieren tijdens de operatie of bestraling zijn verwijderd of beschadigd. Met behulp van lymfdrainage zet je de grote lymfeklieren open, waardoor het lymfevocht beter kan afvloeien. Daarnaast behoren houdingsadviezen, mobiliserende oefeningen, het oprekken van bindweefsel, tapen en leefstijladviezen tot mijn takenpakket. Ik ben dus altijd met de mens als geheel bezig.’

Ze ziet patiënten zowel fysiek als emotioneel uit een diep dal omhoogklauteren. Er is verdriet, boosheid, zorg, pijn. ‘Na een paar maanden is er weer ruimte en komen de patiënten anders binnen. Het is fantastisch hierin een steun te kunnen zijn’, vertelt Edith.

‘Oedeemfysiotherapie is een fascinerend vak. Je moet goed kunnen luisteren, begrip hebben en kunnen doorpakken. Want oedeem gaat niet vanzelf weg, je moet er ook als patiënt veel voor doen’.

In haar vrije tijd is Edith veel buiten, ze houdt van fietsen en wandelen en geniet enorm van het strand en de duinen.

 

Interview door: Nel Kleverlaan

Fotografie: doorNorbert