Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Over ons > Vergoedingen

Vergoedingen fysiotherapie

De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen wat de verzekeraar vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Bent u verzekerd bij een van deze zorgverzekeraars dan gelden de tarieven van die zorgverzekeraar en gaat de nota daar rechtstreeks naartoe.

Vergoeding uit basisverzekering 2022

Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats in de volgende gevallen:

  • Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
  • Chronische aandoeningen voorkomend op de -chronische lijst- die door de overheid is opgesteld: de eerste 20 behandelingen komen uit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt de chronische zorg vergoed mits het eigenrisico, welke voor 2022 gesteld is op 385 euro, al is verbruikt! Anders zal eerst deze 385 euro, of een restgedeelte daarvan, worden aangesproken voor de kostendekking.

De vergoedingen Shiatsu en natuurgeneeskunde worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering mits je een aanvullende verzekering afsluit met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen

Afmelden?

Indien een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden (kan ook ingesproken worden in het weekend). Bij te laat afbellen wordt de behandeling, bij u (dus niet bij de zorgverzekeraar) in rekening gebracht.