Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Nieuws > Yvonne is cum laude geslaagd voor oedeemfysioth...

Yvonne is cum laude geslaagd voor oedeemfysiotherapeut

Yvonne is cum laude geslaagd voor oedeemfysiotherapeut

Onze therapeuten blijven zich continue ontwikkelen, zo ook Yvonne:

Na een jaar bij Ann in de praktijk gewerkt te hebben, heb ik besloten dat ik mezelf wil specialiseren in de oncologiefysiotherapie. Ik heb gekozen voor de master oncologie revalidatiewetenschappen aan de Berekuyl Academie. Hier ga ik in Oktober 2022 mee beginnen. Als oncologiefysiotherapeut is het belangrijk om kennis te hebben van oedeem. Daarom ben ik in januari gestart met de opleiding oedeemfysiotherapie, die vooraf gaat aan de master oncologie revalidatiewetenschappen.

In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd over de mogelijke ontstaanswijze van oedeem en welke gevolgen dit met zich mee brengt. De opleiding bestaat uit theorie en praktijkles met een klein groepje. Hier heb ik van alles geleerd over zwachtelen, manuele lymfe drainage, fascie technieken, compressie en oefentherapie. Werken en leren naast elkaar is best een pittige opgave, maar omdat het zo interessant is ben ik gemotiveerd de opleiding met goed resultaat af te ronden.

Eind mei heb ik mijn tentamens voor level 1 met vlag en wimpel gehaald en mag ik mijzelf nu oedeemfysiotherapeut noemen. Ik kan nu zelfstandig oedeemtherapie uitoefenen in de praktijk. Ik vind het erg leuk om de geleerde kennis meteen in praktijk te brengen. Als oedeemfysiotherapeut ben je nooit uitgeleerd. Ik zet de opleiding tot oedeemfysiotherapeut voort met verschillende masterclasses die in gaan op verschillende aspecten van oedeem. Het eerste onderwerp op de agenda: Hydrotherapie bij lymfeoedeem.

Geschreven door: Yvonne Schouten, oedeem- en oncologiefysiotherapeut i.o.