Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Nieuws > Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

Het moment waar iedereen naar uitkijkt na lange donkere wintermaanden. Voor de een betekent de voorjaarsvakantie een tripje naar de zon, voor de ander de welbekende wintersportvakantie.

Voor velen wordt het dit jaar weer de eerste keer op de latten, nadat de skigebieden gesloten zijn geweest als gevolg van coronamaatregelen. Je ruikt de frisse berglucht al wanneer je denkt aan de eerste afdaling. Een mooier gevoel dan ’s ochtends vroeg het eerste spoor trekken over de vers geprepareerde pistes bestaat niet. Wanneer je uitgeput plaatsneemt in een van de vele bergrestaurants, met een biertje of een warme chocomelk, kijk je tevreden uit over het witte decor. Of je nou een snelheidsduivel bent of liever zo vroeg mogelijk in de après-ski staat, een mooiere vakantie dan wintersport ken jij niet.

Het geweldige gevoel om op hoge snelheid de berg af te glijden gaat ook gepaard met risico’s. Midden in de week wordt je wat vermoeid, is de sneeuw van mindere kwaliteit of het zicht slecht. Dit zijn de momenten waarvan je weet dat je goed geconcentreerd moet blijven om veilig naar beneden te komen.

De meest voorkomende blessures op wintersport zijn letsel aan de schouders, polsen of knieën als gevolg van een valpartij. Als je de hoge impactkracht en snelheid van een val goed op kan vangen, dan voorkom je vervelende blessures. Dit doe je door vóór de wintersport kracht, stabiliteit en mobiliteit te trainen. Daarnaast is het altijd belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam en de nodige rustpauzes in de heerlijke winterzon te nemen.

Fysiotherapie helpt niet alleen bij opgelopen blessures maar ook bij het voorkomen van blessures. Je kunt bij ons terecht voor conditie- en krachtopbouw onder begeleiding. Ook voor pijn of blessures na het skiën of snowboarden bent je bij ons aan het juiste adres. Wij gunnen iedereen een heerlijke, klachtenvrije wintersport in een zonnig wintersportparadijs.

Geschreven door: Anouk Karel, algemeen fysiotherapeut