Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Over ons > Ons team > Anouk Karel

Anouk Karel | Fysiotherapeut / Oncologiefysiotherapeut in opleiding

BIG-nummer: 99925768304
Anouk Karel

Neem contact op met mij

T: 072 - 572 57 44

Specialisaties

  • Fysiotherapie
  • Oncologiefysiotherapeut in opleiding

Werkdagen

  • Maandag:    8.30 - 17.00
  • Dinsdag:      8.30 - 17.00
  • Donderdag: 8.30 - 17.00
  • Vrijdag:        8.30 - 17.00

Anouk Karel wilde altijd al iets met bewegen. Niet zo gek natuurlijk als je wedstrijden schaatst. De keuze voor fysiotherapie is snel gemaakt. In april 2019 rondt ze haar studie af en start ze haar loopbaan als algemeen fysiotherapeut in Enkhuizen. Ruim 2,5 jaar later is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

De ultieme beloning is de lach op het gezicht.

‘Sinds januari 2022 werk ik vier dagen per week in de fysiotherapiepraktijk van Ann Taveirne. Naast algemene fysiotherapie ga ik mij bezighouden met oncologiefysiotherapie. De oncologie revalidatie is wat uitgebreider en specialer en ik vind het fijn om mensen te begeleiden. Niet alle klachten zullen verholpen kunnen worden, maar ondersteuning bieden helpt.’

Anouk: ‘Ik ondersteun sporters met een blessure die weer een start willen maken met hun sportcarrière, maar ook mensen die een beroerte hebben gehad of mensen met kanker.

Samen met de patiënt wordt een behandelplan opgezet en een einddoel gevormd. De oefeningen zijn afhankelijk van de situatie en voor iedereen weer anders. Vaak zijn het conditie- en krachtoefeningen, maar we werken ook aan houding en balans.

Ik ben geslaagd als de patiënt weer zelfredzaam is, als klachten worden voorkomen of als iemand weet hoe te handelen als de klachten toch weer de kop opsteken. De ultieme beloning is de lach op het gezicht wanneer het is gelukt om het einddoel te behalen.’

In haar vrije tijd kun je Anouk terugvinden op de ijsbaan, de racefiets of in de natuur. Lekker actief bezig zijn en proberen haar grenzen te verleggen is wat zij graag doet. 

 

Interview door: Nel Kleverlaan

Fotografie: doorNorbert