Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Nieuws > Olympische goud, de weg er naar toe

Olympische goud, de weg er naar toe

Olympische goud, de weg er naar toe

Olympische goud, de weg er naar toe.

Vol spanning kijkt iedereen naar de Nederlandse toppers op de Olympische Winterspelen van 2022. Wat een enorme kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen wordt hier tentoongesteld. Skiën, bobsleeën, schaatsen, shorttrack en nog veel meer. Elke sport vergt het uiterste van onze toppers.

Vier jaar trainen voor dat ene moment van succes en de ultieme beloning in de vorm van een gouden plak. Daar moet een geweldig trainingsschema achter zitten. Als fysiotherapeut kan je hier intens van genieten. Een doel stellen, de juiste trainingen uitvoeren, toewerken naar het ultieme moment van beloning, dat is wat wij ook doen!

Bij Ann Taveirne, Fysiotherapie & Revalidatie werken wij graag samen met onze cliënten naar hun (sportieve) doel. Wij ondersteunen bijvoorbeeld sporters met een blessure om weer een start te maken in hun sportcarrière. Ook met corona-gerelateerde klachten kun je bij ons aan de slag om samen aan het herstel te werken. Of bijvoorbeeld na een beroerte alles eraan doen om jouw doel te behalen. Hier is de beloning niet een gouden plak, maar de lach op het gezicht wanneer de eerste wandeling buiten is gelukt.

Natuurlijk is fysiotherapie nog veel meer dan in de oefenzaal trainen. Soms is het nodig eerst de juiste voorwaarden te creëren voordat er getraind kan worden. Hier start de weg naar herstel. Samen met de fysiotherapeut wordt een behandelplan opgezet en een einddoel gevormd. Soms moet eerst een spier losgemaakt worden, voordat de juiste houding geoefend kan worden. Het kan ook zijn dat de rug niet zo soepel beweegt, waardoor de oefeningen niet lukken. Ann Taveirne Fysiotherapie & Revalidatie kijkt op welke manier wij je naar het einddoel kunnen begeleiden.

Als dat lukt, dan is dat het ultieme moment van beloning. Dit resultaat is even veel waard als een gouden plak.

Geschreven door: Anouk Karel, algemeen fysiotherapeut