Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Over ons > Ons team > Yorik Butter

Yorik Butter | Fysiotherapeut / Oncologiefysiotherapeut

BIG-nummer: 39921010304
Yorik Butter

Neem contact op met mij

T: 0725725744

Specialisaties

  • Fysiotherapie
  • Oncologiefysiotherapeut 

Werkdagen locatie Schagen

  • Maandag:    9.00 - 18.00
  • Dinsdag:      9.00 - 18.00
  • Donderdag: 9.00 - 18.00

Werkdagen locatie Heerhugowaard

  • Vrijdag:        9.00 - 18.00 

‘Ik wil graag iets opbouwen’, zegt Yorik Butter enthousiast. ‘Een plek waar patiënten goede fysieke en mentale begeleiding krijgen, waar ze dichtbij huis kunnen werken aan hun herstel.’  

‘Werken met mensen die kanker hebben, is dankbaar en betekenisvol.’

Yorik studeert in 2016 af als algemeen fysiotherapeut. Na diverse specialisaties waaronder hartrevalidatie is het de oncologie die hem trekt. Hij rondt zijn premaster oncologie revalidatiewetenschappen af en werkt vier jaar als oncologie fysiotherapeut bij het Cancer Care Centrum in Amsterdam. Vanaf 1 april 2023 werkt hij één dag in de week in Heerhugowaard en drie dagen in Schagen. Daar zet hij samen met Ann een nieuwe oncologie fysiotherapiepraktijk op. Die uitdaging is een kolfje naar zijn hand.

Yorik: ‘De oncologie revalidatie is complex en interessant. Voordat de behandeling begint stoom ik de patiënt klaar voor wat er gaat komen. Tijdens de behandeling gaat het om het behoud van krachten en het leren omgaan met wat de behandeling teweegbrengt. Na de behandeling is het puur revalideren en werken we aan het fysiek weer op de rit komen.

Ik bied houvast en zorg ervoor dat de patiënt een actieve rol kan spelen in zijn/haar herstel.’

Ook het begeleiden van patiënten in het palliatieve traject behoort tot zijn taken. Want ook dan is het belangrijk om weerbaar te blijven. Yorik kan er goed mee overweg. ‘Ik deel het verdriet, maar draag het niet. Werken met mensen die kanker hebben, is dankbaar en betekenisvol. En ik krijg er zoveel voor terug, dat geeft mij energie.

Zijn vrije tijd vult hij met motorrijden, muziek maken, klussen en sleutelen.

 

Interview door: Nel Kleverlaan

Fotografie: doorNorbert