Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Over ons > Ons team > Laura Meulebeek

Laura Meulebeek | Neurorevalidatie, Fysiotherapeut, Geriatrie

BIG-nummer: 79913083704
Laura Meulebeek

Neem contact op met mij

T: 072 - 572 57 44

Specialisaties

  • Fysiotherapie
  • Geriatrie
  • Neuro-revalidatie

Werkdagen

  • Maandag:    8.30 - 17.00
  • Woensdag:  8.30 - 17.00 
  • Donderdag:  9.30 - 16.30

‘Mijn hart ligt bij de neurorevalidatie. Als fysiotherapeut kijk je naar de mens als geheel. Je coacht en traint een patiënt niet alleen fysiek, maar houd je ook bezig met de emotionele aspecten van ziek-zijn. Na een neurologische aandoening moeten mensen vaak helemaal opnieuw beginnen. Het is de kunst om te begrijpen waar iemand staat en daarop aan te sluiten. Zo’n revalidatieproces gaat met ups en downs. Je doet het echt samen.’

Ik ben een gevoelsmens.

Laura Meulebeek is afkomstig uit Limburg, waar ze gezondheidswetenschappen studeert. Omdat ze een toekomst als onderzoeker niet ziet zitten, stapt ze over naar fysiotherapie. In 2010 studeert ze af. Vanaf die tijd werkt ze als (neuro)fysiotherapeut in verschillende revalidatiecentra, waaronder Heliomare. Sinds 2021 maakt ze onderdeel uit van het team van Ann Taveirne.

Laura: ‘Balansoefeningen, loop- en krachttraining, door te oefenen groeit zowel de eigen kracht als het zelfvertrouwen. Het gaat erom dat de patiënt grip krijgt op de situatie en binnen zijn/haar mogelijkheden het dagelijks leven weer kan oppakken. Dat is een uitdaging, want elke situatie en elke patiënt is weer anders.’

‘Ik hoop hier nog lang te werken’, zegt Laura, die wil blijven groeien en haar kennis wil uitbreiden naar ziektebeelden als MS en spierziekten. Daarnaast heeft ze belangstelling voor de groep kwetsbare ouderen en zal ze een aantal uur per week bij een instelling voor mensen met dementie gaan werken.

Op haar vrije dagen geniet ze van haar kinderen, het bos, de duinen, familie en vrienden. Ze is een gevoelsmens en wordt blij van de kleinste dingen.

 

Interview door: Nel Kleverlaan

Fotografie: doorNorbert