Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Oktober Borstkankermaand 2018

17.000 redenen om geld op te halen voor Pink Ribbon

In Nederland krijgen gemiddeld 17.000 mensen per jaar de diagnose borstkanker. Alhoewel de overlevingskansen de afgelopen decennia aanzienlijk zijn gestegen, sterven er jaarlijks toch nog meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker. Cijfers die er niet om liegen. Reden genoeg om deze maand veel aandacht te besteden aan de ziekte, tijdens de wereldwijd bekende Oktober Borstkankermaand.

Waarom?

Meer onderzoek op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van de ziekte blijft hard nodig. Stichting Pink Ribbon financiert deze onderzoeken en projecten. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt. Ann Taveirne zal rondom de Borstkankermaand ook haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en te doneren. Want als we écht zichtbaar willen worden voor mensen met kanker en hun naasten, zullen we aandacht moeten vragen!

Wat kun jij doen?

Met jouw donatie kan er meer onderzoek worden gedaan naar borstkanker en de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte. Help jij ook mee? Je kunt eenvoudig en snel geld doneren via onze online collectebus. Heb je een donatie gedaan, dan zouden wij het heel fijn vinden als je dit op je social media kanalen wilt delen!

Doneren

Laat zien dat je helpt met de Pink Ribbon Armband 2018

Ook dit jaar is de Pink Ribbon armband er weer! Het feit dat in Nederland 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt, is dit jaar door middel van 7 kralen, symbolisch in het design weergegeven. Je kunt de verschillende armbandjes los dragen of combineren door ze samen te dragen. Behalve de armband is er in de webshop nog veel meer leuks te koop, bijvoorbeeld agenda's of koffiebekers. Met de aankoop in de Pink Ribbon webshop steun je de door Pink Ribbon zorgvuldig uitgekozen projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Bezoek de webshop van Pink Ribbon