Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Mindfulness

Mindfulness bij kanker: ervaar het hier-en-nu

Leven in het hier-en-nu. Volledige aandacht hebben voor het moment. Het klinkt prachtig, maar doe het maar eens. Terwijl je handen met iets bezig zijn, is je hoofd allang weer ergens anders. Als je kanker hebt, of hebt gehad, dwalen je gedachten misschien nog vaker af. En dat levert meer onrust op dan goed voor je is. Mindfulness helpt je om bewuster te zijn van de ervaringen van het moment.

Waarom werkt mindfulness bij kankerpatiënten?

In de training 'Mindfulness bij kanker' leer je op een andere manier aandacht te hebben voor negatieve gevoelens. Niet door ze te onderdrukken, want dat heeft vaak juist een tegenovergesteld effect. Door de training sta je bewuster stil bij je ervaringen van het hier-en-nu, zonder deze te veroordelen. Er ontstaat dan ruimte om op een effectievere manier met angst en lichamelijke klachten om te gaan.

Wat bereik je met mindfulness-training?

  • je merkt stressprikkels eerder op
  • je gaat anders om met negatieve gedachten 
  • je bewaakt je je grenzen scherper
  • je praat makkelijker over je gevoelens
  • je geniet meer van dagelijkse dingen

Wetenschappelijk bewezen effect

Mindfulness train je door gebruik te maken van yogaoefeningen en meditatietechnieken. Misschien klinkt dat zweverig, maar wie de training volgt, merkt al snel hoe 'down to earth' het is. Het effect van mindfulness bij kanker wordt overigens continu wetenschappelijk bewezen. Mensen ervaren dat hun kwaliteit van leven erdoor verbetert.

Meer weten over mindfulness bij kanker?

Natuurlijk vertellen we je graag meer over onze training, ook als je er nog wat weerstand tegen voelt. De training wordt gegeven in de oncologiegroepen 'Bewegen bij kanker', op individuele basis en in 8-weekse groepscursussen. Informeer ernaar bij onze baliemedewerkers: 072-5715744.

Maak een afspraak