Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Nieuws > Preventieakkoord: lezing Fit de operatie in

Preventieakkoord: lezing Fit de operatie in

Preventieakkoord: lezing Fit de operatie in

KRACHTEN BUNDELEN

Voor het preventieakkoord van de gemeente Dijk en Waard hebben verschillende aanbieders hun krachten gebundeld om met elkaar meer te kunnen bereiken op het gebied van preventie. Deze partijen hebben vervolgens een projectplan geschreven en ingediend bij het preventieakkoord. En met succes.

‘’Met dit project willen wij de inactieve inwoners in beweging krijgen’’, aldus Denice van Appeldoorn, één van de initiatiefnemers van Krachten Bundelen. “Door informatie-voorziening af te stemmen op de behoefte, door achter de voordeur bij de bewoners te komen, door structureel een terugkerend aanbod van activiteiten aan te bieden waarbij inwoners aangezet worden om in beweging te komen. Dit doen we met alle professionals die zich bij Krachten Bundelen hebben aangesloten. Samen met hen organiseren wij aanbod waar inwoners van Dijk en Waard bij aan kunnen sluiten.

Afbeelding

Health Podium

Een ander project dat handen en voeten heeft gekregen door het preventieakkoord is het Health Podium. Een initiatief dat bedoeld is om inwoners van Dijk en Waard op een laagdrempelige manier toegang te geven tot de juiste informatie over een gezonde leefstijl. Dit project is opgezet door Bibliotheek Kennemerwaard. Maandelijks zijn er informatiebijeenkomsten, gegeven door organisaties van het preventie-netwerk en worden wisselend in de ruimte van de bibliotheek in Zuid-Scharwoude en Heerhugowaard gehouden. Krachten Bundelen sluit aan bij dit podium zodat het aanbod bij het Health Podium nog groter en breeder wordt.

 

FIT DE OPERATIE IN!

Een programma ingebracht door twee fysiotherapiepraktijken, Ann Taveirne (oncologie fysiotherapeut) en John Koning (sport fysiotherapeut). "Een operatie en het herstel erna is vergelijkbaar met topsport," vertelt John. "Fit de operatie in is een programma voor mensen die geopereerd gaan worden en zo goed mogelijk voorbereid willen zijn op deze zware prestatie. Je conditie verbeteren vóór de daadwerkelijke operatie plaatsvindt, heeft een beter hersteltraject tot gevolg."

"Dat betekent dus dat men na een operatie weer sneller op de been is, weer snel de dagelijkse dingen op kan pakken en ook weer snel onder de mensen kan komen zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen", vult Ann Taveirne aan. Zit er een operatie aan te komen en wil je informatie over hoe je jezelf kunt voorbereiden op deze ingreep, kom dan op zaterdag 4 november naar Bibliotheek Heerhugowaard. De presentatie is van 11.00 uur tot 12.00 uur. Informatie en reserveren kan via de site van de bibliotheek.