Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Over ons > Ons team > Ilse Punt

Ilse Punt | Fysiotherapeut / Manueel therapeut

BIG-nummer: 9062395504
Ilse Punt

Neem contact op met mij

T: 072 - 572 57 44

Specialisaties

  •  Algemeen fysiotherapeut
  •  Manueel therapeut SOMT
  •  Manuele therapie Mulligan
  •  Medical taping concept

Werktijden

  • Maandag: 9:30 - 18:00
  • Dinsdag: 9:30 - 12:30
  • Woensdag: niet aanwezig
  • Donderdag: 8:30 - 17:00

In 2004 is Ilse begonnen als fysiotherapeut. Om haar kennis en kunde te verbreden is zij in 2006 manuele therapie aan de SOMT in Amersfoort gaan studeren. Maar, er ontbrak nog iets aan de kennis op het gebied van training van de spieren. Als aanvulling heeft zij The Movement Solution cursussen en scholingen vanuit Kinetic Control gevolgd en later de Performance Matrix die meer gericht is op de (top) sporter. Daar waar manuele therapie zich meer richt op klachten van de wervelkolom en de gewrichten is Kinetic Control ontwikkeld  om gecontroleerd bewegen, in relatie tot pijn en beperkingen, te trainen. Binnen het raamwerk van Kinetic Control maakt Ilse o.a. gebruik van manuele therapie (SOMT), Mulligan en het Medical Taping concept. Het principe van Kinetic Control is toe te passen bij acute en langdurige klachten, maar ook preventief en wanneer je de (sport) prestaties wil verbeteren. 

Tijdens de opleiding fysiotherapie heeft Ilse bij AFC Ajax een jaar als verzorger van de C2 gewerkt en bij de regioteams van de KNVB, amateur- en profclubvoetballers. Later als lid van het team fysiotherapeuten dat de TBN (Taekwondobond Nederland) ondersteunt waar ze onder andere gewerkt heeft tijdens het EJK in Cyprus (2011) en de WK in Mexico (2013) en tot op heden werkzaam is.

Kinetic Control  is bedoeld om gecontroleerd bewegen, in relatie tot pijn en beperkingen, te trainen. Recent onderzoek wijst uit dat mensen die pijnklachten hebben afwijkende bewegingspatronen vertonen. Deze verkeerde patronen zorgen voor een te hoge belasting waar normaal gesproken een lage belasting zou voldoen. Kinetic Control richt zich op de mechanismen van deze afwijkende bewegingspatronen, en hoe ze geïdentificeerd en gemanaged kunnen worden. 

Voor meer informatie over Kinetic Control en de Performance Matrix zie: