Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Nieuws > Even voorstellen: Liesbeth Twisker

Even voorstellen: Liesbeth Twisker

Even voorstellen: Liesbeth Twisker

"Naarmate ik langer bezig ben, wordt het steeds duidelijker waar ik voor sta en welke technieken ik kan inzetten bij degene die ik voor mij heb". In 2006 begint Liesbeth Twisker als fysiotherapeut bij Ann in Broek op Langedijk. Als de praktijk naar Heerhugowaard verhuist gaat Liesbeth mee.

"Ik kijk welke ingrediënten ik heb en maak daaruit een keuze"

Ze heeft zich bekwaamd in de oedeemfysiotherapie, geeft mindfulness, meet steunkousen aan, is algemeen fysiotherapeut en podoloog. "Na een operatie of bestraling kan er een lymfeblokkade ontstaan, waardoor het lymfevocht (oedeem) in een arm, been of in de buik gaat ophopen. Bij oedeemfysiotherapie wordt de ophoping via massage en compressie teruggebracht. Maar ook het ‘leren omgaan met’ is belangrijk. Dus leer ik mensen zelf masseren en zwachtelen en laat ik hen aanvoelen wat ze zelf kunnen en wanneer ze hulp moeten inschakelen."

Omdat ze zag dat omgaan met oncologische klachten veel van mensen vergt, heeft Liesbeth een opleiding mindfulness gevolgd. Al snel blijkt dat deze techniek breder inzetbaar is. ‘Het is de kracht van aandacht en bewustwording; minder dingen op de automatische piloot in de hoop dat je pijn, weerstand en stress het hoofd kunt bieden en zo de regie over je eigen leven terugkrijgt. Het is mooi om te zien dat het werkt.’

"Waar de patiënt ook voor komt, er wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt. Het is de verbinding tussen alles wat ik in de loop der jaren heb geleerd. Ik kijk welke ingrediënten ik heb en maak daaruit een keuze. Het is net koken, dat vind ik het allerleukste."

Door: Nel Kleverlaan