Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Multidisciplinaire zorg > Ergotherapie

ann-taveirne-ergotherapie-heerhugowaardErgotherapie bij Ann Taveirne

Samantha Schilder is ergotherapeut bij Centrum voor Ergotherapie, zij zit een dag per week op de praktijk bij Ann Taveirne.

 

Indien je gezondheidsproblemen beperkingen ervaart in het dagelijkse leven, kan ergotherapie nodig zijn. Een lichamelijke of psychische beperking kan zelfstandigheid beperken. Door het vergroten van de (eigen) mogelijkheden worden betekenisvolle, dagelijkse activiteiten weer mogelijk, en kunnen mensen (langer) thuis functioneren. De ergotherapeut adviseert en traint zodanig dat de cliënt zijn dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk zelf uit kan voeren. Bij dagelijkse activiteiten kun je denken aan: jezelf wassen en aankleden, eten klaarmaken, stofzuigen, fietsen, werken, huiswerk maken en sporten.

Samantha is een zeer ervaren ergotherapeut met een specialisatie voor ergotherapie bij Parkinson, ergotherapie bij CVA en is Cognitieve Therapeut.

Cognitieve revalidatie wordt veel toegepast bij mensen na een herseninfarct of beroerte, neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld Parkinson of MS, maar ook bij langdurige overbelasting zoals burn-out klachten.
Voorbeelden van cognitieve vaardigheden zijn het concentratievermogen, de snelheid en de capaciteit van het denken, het geheugen maar ook het oplossen van problemen of plannen en organiseren.

De behandeling van cognitieve revalidatie door een ergotherapeut is gericht op;

  • Informatie geven over de werking van de hersenen en het hersenletsel in relatie tot dagelijkse activiteiten
  • Het trainen van de cognitieve vaardigheden die belangrijk zijn voor het functioneren
  • Het aanleren van strategieën en trucjes voor de vaardigheden die niet meer herstellen
  • Het leren toepassen van deze strategieën en trucjes tijdens voor de cliënt belangrijke activiteiten

Centrum voor Ergotherapie

T: 06 - 29 12 48 29
 

Meer informatie op de website van Centrum voor Ergotherapie:
www.centrumvoorergotherapie.nl