Direct contact? Bel: (072) 57 257 44

Home > Multidisciplinaire zorg > Voeding en dietiek

Voeding en dietiek bij Ann Taveirne

voeding-dietiek-heerhugowaardDiëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk bestaat sinds 1 januari 2000. Het team van vier diëtisten biedt verschillende mogelijkheden om cliënten te begeleiden bij hun zoektocht naar balans. Omdat ieder mens anders is, bekijken we per individu wat op dit moment nodig of gewenst is.

Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk in Heerhugowaard

De praktijk staat bekend om haar persoonlijke benadering van de cliënten. Afra: "Mensen komen niet voor voedingsadvies uit de boekjes bij ons, maar voor advies dat bij hun unieke levensstijl past. Cliënten helpen dit advies toe te passen in hun dagelijkse eetpatroon, dát is waar onze kracht ligt. Je voedingspatroon veranderen is namelijk helemaal niet zo eenvoudig. Het is een uitdaging waar je best wat hulp bij kunt gebruiken."

Voor diabetes, maag-darmproblemen en hart- en vaatziekten

Dat geldt voor mensen met een lichamelijke aandoening zoals diabetes, maag-darmproblemen of hart - en vaatziekten. Maar ook voor zwangeren, kinderen en topsporters. Naast de spreekuren in Heerhugowaard bij Ann Taveirne hebben we ook spreekuren in Alkmaar (Daalmeer, De Mare, 't Rak en Centrum), Egmond aan Zee, Heiloo en Schagen.

De spreekuur locatie Bij Ann Taveirne wordt gedraaid door Renske Strikwerda en Bianca Ooteman.
Renkse heeft oncologie als aandachtsgebied en Bianca sport. Daarnaast zijn ze allebei allround diëtisten.

Voeding en kanker

Zeker de helft van alle mensen met kanker krijgt te maken met een verslechtering van de voedingstoestand. Ondervoeding vermindert de kans op respons op radio- en chemotherapie en vermeerdert het risico op complicaties en bijwerkingen. Voeding heeft geen directe invloed op een tumor, maar kan wel bijdragen aan een optimaal verloop van de behandeling, een sneller herstel en een betere kwaliteit van leven. Een persoon met kanker is daarom gebaat bij een specifieke maar volwaardige voeding. De voedingsbehoefte van een persoon met kanker is individueel bepaald en afhankelijk van geslacht, leeftijd, activiteit, ziekte, lichaamssamenstelling en medicijngebruik. Ook moet worden bekeken of de voeding aan specifieke kenmerken moet voldoen, zoals een aangepaste consistentie of bijvoorbeeld toediening per infuus.

Diëtist Renske Strikwerda van Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk heeft met ingang van september 2015 in de oneven weken op dinsdag spreekuur in de praktijk van Ann Taveirne om antwoord te geven op uw voedingsvragen.

 

Vergoedingen

 

Dieetadvisering is voor 3 uur opgenomen in de basisverzekering. Een verwijsbrief is niet voor iedere zorgverzekeraar noodzakelijk. De begeleiding wordt verrekend met uw eigen risico.

Afspraak maken

Wilt u meer weten of een afspraak maken neem dan contact op met Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk, info@dietistafra.nl of 072 - 562 77 71.

Meer informatie?

Meer informatie vind je hier in onze flyer of bezoek onze website op: www.dietistafra.nl.