Helpt u in beweging

Bel ons vandaag
nog op 072 - 57 257 44

Samenwerking Ann Taveirne en Care for Cancer

Vanaf 1 november 2016 werken Ann Taveirne, Fysiotherapie & revalidatie en Care for cancer
samen in  ondersteunende zorg bij kanker.

Cliënten die behoefte hebben aan laagdrempelige ondersteuning bij alles wat de diagnose kanker
met zich meebrengt, kunnen terecht bij Care for cancer consulente Annemieke Boone.
Annemieke heeft veel ervaring als oncologie verpleegkundige en is tevens opgeleid tot coach.

 

Annemieke Boone (1964)

 Annemieke is na de HBO Verpleegkunde, afgerond in 2003, gaan werken in het AVL, waar zij de Oncologieopleiding heeft gedaan, en nog steeds werkzaam is. Zij heeft op interne- en chirurgische afdelingen ervaring opgedaan, en werkt als “Oncologieverpleegkundige” momenteel op een chirurgische afdeling. Tevens werkt zij als “Rookstopcoach” op de Stoppen met Roken poli van het AVL.

De psychosociale begeleiding van oncologiepatiënten spreekt Annemieke het meest aan.

Daarom heeft zij trainingen gevolgd in Motiverende gespreksvoering, in Coachen en Counselen en deed zij de Training in Mindfulness.

Zij heeft modules van de HBO opleiding “Toegepaste Psychologie” gedaan. De Post HBO opleiding “Psychosociale zorg door oncologieverpleegkundigen” van Rino heeft ze recent afgerond. Momenteel is zij bezig met de Opleiding tot Professioneel Coach/Counselor van de Academie voor Coaching en Counseling.

Als nevenactiviteit is Annemieke bestuurslid van het IKNL Verpleegkundig Netwerk Mammacare, Amsterdam en is zij lid van de werkgroep van het Ingeborg Douwes Centrum, waarbij zij een ambassadeursrol vervult.

 

“Heel fijn vind ik het om bij Care for Cancer te mogen werken”. Ik kan daadwerkelijk dat doen waar mijn passie ligt, nl het luisteren naar de behoefte van de cliënt, die geconfronteerd is met kanker. Kanker kan je behoorlijk uit je evenwicht brengen, je het gevoel geven dat je de regie van je leven niet meer in handen hebt, en invloed hebben op verschillende gebieden van je leven. Ik hoop samen met de cliënt te kijken waarin er coaching, begeleiding, ondersteuning en aandacht nodig is, zodat de cliënt inzicht krijgt in eigen kwaliteiten en eigen veerkracht. Op deze manier kan de cliënt weer de regie van zijn/haar eigen leven in handen krijgen, waardoor hij of zij weer een hersteld evenwicht in zijn leven kan ervaren.